Lite historia...   Ghana var en av de första afrikanska staterna att uppnå självständighet, år 1957.Från 1957 var landet en självständig stat i Samväldet och 1960 blev det en republik, med Kwame Nkrumah som första president. Vid självständigheten ansågs Ghana som ett av de mest välmående länderna i Afrika, men ekonomiskt vanstyre korruption och sjunkande kakaopriser på världsmarknaden har undergrävt landets ekonomi. Med undantag för perioden 1979–1981 hade landet ett militärt styre mellan 1972 och 1992, då den tidigare militärledaren Jerry Rawlings valdes till president. Militären hade även makten 1966–1969.
Fakta om Ghana...
Det finns bra sjukvård men den är tyvärr inte tillgänglig för de allra flesta, då det kostar väldigt mycket att få hjälp från någon av de sjukhus som faktiskt finns.Staten bekostar inte något, inte ens för barn, de får dö om de inte har pengar.
De villkor som gemene man lever efter i Ghana är minst sagt svåra, en normal arbetare tjänar ca 80 cedi i månaden, det motsvarar ca 300 kr, och det är snudd på omöjligt att leva på.
Livsvillkor...
Tyvärr råder det en stark korruption även i detta avseende, och det ger sig till känna på många sätt.
Sjukvård...
Rättsväsende...
© copyright ghanasweden.se